UNS traži od policije i tužilaštva da ispitaju okolnosti napada na novinara Salahudina Fetića

0
202
Screenshot/YouTube SANA

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas policiju i tužilaštvo da ispitaju sve okolnosti incidenta u Novom Pazaru u kojem se sa glavnim i odgovornim urednikom Sandžak televizije i aktivistom liste Muamera Zukorlića, Salahudinom Fetićem sukobio član protokola Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Ertan Pulić.

Fetić je za UNS rekao da je uoči početka jučerašnje sednice Bošnjačkog nacionalnog veća sa koje je izveštavao, napadnut kada je pokušao da uđe u prostorije Vijeća sa članovima BNV-a koji su kasnili na sjednicu.

“Pulić je krenuo prema meni, pokušavši da me udari pesnicom u lice, uz prijetnje da će mi prosuti zube”, naveo je Fetić za UNS i dodao je slučaj prijavljen policiji.

UNS je prenio i da je za vrijeme dok je Fetić davao izjavu policiji, na portalu liste “Samoopredeljenje” objavljena informacija da je priveden zbog nasilnog pokušaja da uđe na sjednicu BNV-a, što je glavni i odgovorni urednik Televizije Sandžak demantovao.

“Svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali niko nema pravo da ih uznemirava i vrijeđa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija. Novinari ne smeju biti žrtve političkih nesporazuma, ali istovremeno podsjećamo kolege da njihova politička opredjeljenja ne treba da utiču na novinarski rad”, stoji u saopćenju Udruženja novinara Srbije.

Izvor: Beta