Usvojen rebalans novopazarskog budžeta, u gradskoj kasi manje oko milion i po eura

0
124
Foto: SANA

Skupština Novog Pazara usvojila je danas drugi rebalans budžeta za ovu godinu kojim je predviđeno je da se u gradsku kasu tokom ove godine slije ukupno 2.978.351.000 dinara, a planirani deficit procijenjen je na preko 107 miliona dinara.

Kako javlja radio Sto plus, šef budžeta Senad Melajac kazao je da su prihodi, u odnosu na prethodnu izmenu budžeta, kada su iznosili 3,15 milijardi dinara, smanjeni za oko 170 miliona dinara jer su “podbacili prilivi od naknada za uređenje građevinskog zemljišta”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je budžet smanjen za oko šest odsto, što je znatno manje nego kod znatno razvijenijih gradova i država čiji će budžeti zbog epidemije korona virusa biti manji za oko 20 odsto.

“Budžet Novog Pazara je mali, možda i najmanji po glavi stanovnika, ali se trudimo da racionalno raspolažemo sredstvima, da ih ravnomerno rasporedimo. Grad raste i razvija se, sve više ulažemo u infrastrukturu, a istovremeno procenat izdvajanja za plate zaposelnih opada”, poručio je Biševac.

Odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka rekli su “da delimično imaju razumjevanja za smanjenje priliva”, ali da sredstva nisu dovoljno dobro raspoređena. Oni su kritikovali iznos deficita, smanjenje transfera većini škola i javnim preduzećima koja pružaju komunalne usluge.

Članovi Stranke pravde i pomirenja (SPP) kazali su da se i dalje ujbedljivo najviše novca troši na plate zaposlenih i administraciju, a da je izostala podrška privredi, smanjena su izdvajanja za ekologiju i poljoprivredu, protivpožarnu zaštitu ili bezbjednost u saobraćaju.

Skupštinsko zasjedanje obilježile su burne rasprave tokom kojih su korišćene teške riječi, pa i uvrede. Samo usvajanje dnevnog reda trajalo je gotovo tri sata.

Izvor: Radiostoplus.com