Vlasnik porušene berbernice: Rušili su bagerom, po nalogu čelnika Islamske zajednice u Srbiji!

0
281
Foto: radiostoplus.com

Berbernica u Prvomajskoj ulici, u blizini Arap džamije, srušena je tokom noći, a njen vlasnik Ramiz Dugopoljac izjavio je radiju Sto plus da je porušena bagerom, po nalogu, kako tvrdi, čelnika Islamske zajednice u Srbiji.

On je kazao da je lokal porušen oko četiri sata ujutru, a da ga je o tome obavijestila policija i pozvala da hitno dođe.

“Od svoje 15. godine radim kao berberin, otac i deda su bili berberi, to nam je porodična tradicija, a meni jedini izvor prihoda. Gotovo 45 godina sam radio bez ikakvih problema, ali su u posljednje vrijeme počeli pritisci i prijetnje ljudi iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji da se iselim iz lokala. Sve to sam uredno prijavljivao policiji”, rekao je Dugopoljac.

On je istakao da je objekat u vlasništvu porodice Dugopoljac od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac, da se sada vodi na njega i da on redovno plaća porez i ostale dažbine.

Međutim, Dugopoljac dodaje da IZ u Srbiji pokušava da ospori vlasništvo nad tim lokalom i da je zbog toga pokrenut sudski postupak.

Vlasnik porušene berbernice Ramiz Dugopoljac/Foto: Medin Halilović

“U toku je postupak, dostavio sam sva neophodna dokumenta, ugovore, kojim se dokazuje da sam ja vlasnik lokala. Čekao sam da sud donese presudu, ali su oni očigledno znali da ne mogu pobijediti na sudu pa su riješili na ovaj način da otmu ono što je moj otac časno i pošteno kupio. Neću im to dozvoliti, ni ja, ni moja djeca, borićemo se”, poručio je Dugopoljac.

Foto: Sandžak Danas

Predstavnici Islamske zajednice u Srbiji nisu željeli da daju izjave, a u telefonskom razgovoru su nam poručili da nisu ništa čuli o rušenju objekta, niti o optužbama porodice Dugopoljac.

Izvršen je uviđaj, a policija je obezbijedila prostor oko porušenog objekta.

Video izjava vlasnika porušene berbernice:

Izvor: Radiostoplus.com