VRIJEDNA DONACIJA IZ TURSKE: Električni kreveti za novopazarsku bolnicu

0
289

Zahvaljujući našim ljudima u Turskoj, Novopazarcu Jusufu Šukurici i Tutincu Izetu Šalji, poznatim doktorima koji žive i rade u gradu Konya, novopazarska Opšta bolnica dobiće ukupno 400 električnih kreveta sa pratećem opremom od Univerzitetske klinike iz Konye.

Jučer je stigla prva tranša, a montaža i postavljanje savremenih kreveta počinje već naredne nedelje, javlja RTV Novi Pazaer.

Ova vrijedna donacija, prema riječima upravnika Opšte bolnice u Novom Pazaru dr. Alana Kurpejovića, omogućiće kompletnu zamjenu postojećih kreveta, savremenijim i boljim. Uz krevete dolazi i poseteljina kao i prateća oprema, a sve to će pacijentima boravak u bolnici učiniti prijatnijim.

“O vrijednosti same opreme ne želim ni da komentarišem. To je potez kojim ćemo praktično zameniti sav postojeći posteljni fond. Riječ je o najsavremenijim električnim krevetima sa podizačima, koji će boravak u bolnici nepokretnim pacijentima učiniti kvalitetnijim i boljim”, kaže dr. Kurpejović.

Montiranje kreveta počinje naredne nedelje, a menadžement Opšte bolnice potrudiće se da se sve organizuje na optimalan način.

Izvor: Sandzacke.rs / RTV Novi Pazar