Vučić: Đurića su tukli albanski teroristi i dvojica Srba, svi će odgovarati

0
594
Screenshot

Nakon dramatičnih događaja na Kosovu, hapšenja Marka Đurića, građanima Srbije večeras se obratio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

“Došao sam da vas upoznam s brutalnom provokacijom prištinskih vlasti podržanih od pojedinih zemalja“, dodao je Vučić.

“Vlasti u Prištini obavijestili smo 75 sati prije današnjeg događaja da će Marko Đurić sa saradnicima ući na Kosovo i Metohiju”, rekao je Vučić i dodao da je Đurić tri puta najavio dolazak na Kosovo, a zatim još dva puta, 24. marta.

“Stiže odgovor Prištine 25. marta u 23.02 sata, kažu zato što nije na vrijeme podnijeto, mi nismo u stanju da odgovorimo pozitivno na vaš zahtjev. Nemaš ti šta da odgavaraš pozitivno i lažeš da nije u skladu sa vremenskim okvirom”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije nazvao je Kosovo “terorističkom, banditskom, lažnom državom” koja je pomislila da uvodi verbalni delikt.

“Dok su nama govorili pojedini zapadni predstavnici, nemojte da šaljete vojsku, oni preduzimaju akciju velikih razmjera, u kojoj teroristička banda upada u Mitrovicu, baca šok-bombe, tuku koga stignu, o čemu ćemo napraviti poseban izvještaj. Ti teroristi su uhapsili Marka Đurića. Zašto? Valjda zato što im se ne sviđa šta Marko Đurić misli o njihovoj terorističkoj državi. Onda su počeli da ga tuku naočigled svih. Pokazat ćemo javnosti snimke. Onda se ta banda slikala svuda, pokazali kako su velike rezultate postigli. Onda su izašli na centralne ulice Prištine, pa da poniženje izvedu do kraja. Oni ne znaju kako su jadni i mali, ti bijedni teroristi, uhvatili mučenog Marka Đurića. Preživio je Marko to, ali mi preko toga nećemo da pređemo. Svi koji su učestvovali u otmici i batinjanju odgovarat će pred srpskim sudovima, među njima i dva lica srpske nacionalnosti”, rekao je Vučić.