VUČIĆ KOD ŠABANREDŽOVIĆA U DOLIĆIMA KOD SJENICE: Mnogo vam je lijepo ovdje, za 3 godine biće auto-put

0
815
Foto: Screenshot/Instagram/avucic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prije vojne vežbe Sadejstvo 2020 na Pešteru obišao i selo Doliće kod Sjenice gdje je posetio i domaćinstvo Muriza Šabanredžovića.

“Mnogo vam je lijepo ovdje”, rekao je Vučić pa se onda poveo i razgovor o nadmorskoj visini na kojoj su Sjenica i Dolići. Uz Vučića je u Dolićima i ministar Rasim Ljajić, ministar Branislav Nedimović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.  Vučić je domaćine upitao zašto se Raždaginja zove Raždaginja i da je to jedino mjesto u Srbiji koje se baš tako zove, piše Kurir.

Predsjednik je ispričao da su tu nekada krčili šumu tako što su je palili pa da naziv sela potiče od reči žiće što znači paliti, spaljivati. Vučić je ispričao i kako su Karajukića bunari dobili ime.

“Za vodu smo se dogovorili, a za put… Nije to samo 13 kilometara, ne mogu odmah da ti obećam, čekaj da vidimo… Ne možemo sve domaćine odjednom… Što ga nisu izgradili za 70 godina? Velika je glad za putevima lokalnim i regionalnim putevima u Srbiji. Raška – Pazar mora da se uradi, loše je tih 20 kilometara”, rekao je Vučić koji je prethodno rekao da će za tri godine biti i auto-put pa će do Beograda moći da se dođe za dva sata!

Domaćini su od predsednika tražili put do svog sela pa je on odmah počeo da telefonira i da se raspituje kod Drobnjaka koliko bi takav put koštao.

“Drobnjak koliko može da košta tih 13 kilometara do Crpskog, tri ili četiri metra širine? Neću ja makadam, nećemo makadam… Daj četiri metra…”, pitao je Vučić Drobnjaka iz Puteva Srbije prethodno pitavši i da li je Puzović tu iz Voda. 

Dočekan je domaćinski uz punu sofru…

Screenshot: TV Pink

A onda su mu usred prenosa uživo dodali telefon što je prava rijetkost jer je predsjednika gotovo nemoguće vidjeti da na snimcima ili fotografijama drži telefon u ruci! On je telefonom dogovorio izgradnju trafo-stanice za Doliće do juna.

Izvor: Kurir.rs