Vučić objavio crtež na Instagramu: Dragi ljekari i sestre, mnogo vas volimo

0
291

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu crtež sa porukom ljekarima i medicinskim sestrama u Srbiji, koji se brinu o pacijentima oboljelim od koronavirusa.

“Dragi lekari i sestre, mnogo vas volimo. Živela Srbija”, napisao je Vučić.

Vučić je ranije istog dana, govoreći u stanju u bolnicama za TV Prvu rekao da one danas izgledaju kao “spejs šatlovi” i da je posljednjih godina urađeno u njima ono što poslednjih četrdeset nije.

“Mi smo smatrali, kao Vlada, da je zdravstvo deo životnog standarda i mnogo smo ulagali preko Kancelarije za ulaganja”, rekao je, dodajući da “smo uspeli da sačuvamo državno zdravstvo i da će biti u sve boljem stanju”.

View this post on Instagram

🇷🇸🇷🇸🇷🇸

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

Navodeći da se 99 zaposlenih u zdravstvenom sistemu “lavovski borilo” protiv epidemije, predsednik Srbije je kazao da postoji i “mali broj” onih koji nije odgovorio izazovu.

“Imate ljude koji su radili sve moguće da njihove bolnice ne budu kovid bolnice, koji nisu hteli da rade dijalize dok se pacijenti ne testiraju, ali 99 odsto ljudi su bili fantastični. Sad smo te tačke uočili, neki će biti zamenjeni kad sve ovo prođe, a neki će biti nagradjeni odlikovanjima”, kazao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje da li će medicinskim radnicima zaposlenim u vrijeme pandemije biti produženi ugovori o radu nakon pandemije, Vučić je kazao da su se dobro pokazali i da će najvećem broju njih ugovori biti produženi.

Izvor: FoNet