Vulin opet pominjao “Šiptare”, Rama mu žestoko odgovorio

0
637
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLF/ATA Images/Antonio Ahel

Albanski premijer Edi Rama uporedio je srpskog ministra Aleksandra Vulina sa “mimom ispražnjenog mozga i prljavih usta” i zahtijevao od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi njegove riječi objavljene na sajtu Ministrastva odbrane, prenosi Nova.rs.

Vulin je, naime, komentarisao Raminu izjavu da će luka Drač biti kosovska, te su na sajtu spomenutog ministarstva, osvanule sljedeće riječi ministra vojnog:

“Izjavom da će luka Drač biti kosovska Edi Rama je nastavio svoj rad na stvaranju ‘velike Albanije’. Kao i svaki put do sada Evropska unija će ćutati i neće preduzeti ništa. Šiptari mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je ‘velika Albanija’ prirodna Albanija a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su prijetnja miru”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući nove provokacije Edija Rame i dodao:

Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

“‘Velika Albanija je najava velike nesreće, razbijanja i razaranja država i nacija na Balkanu. Samo ujedinjeni Srbi mogu da zaustave ‘veliku Albaniju’ i što se prije institucionalno ujedinimo prije će početi vrijeme mira na Balkanu. Ono što date Šiptarima ne možete zabraniti Srbima”.

Reagujući na ovu objavu Rama je na Twitteru napisao:

“Aleksandre Vučiću da li je ovo stvarno ili je to mim koji se sprda sa ispražnjenim mozgovima i prljavim ustima, zbog čega je čitav naš region vijekovima bio u mraku?  Veoma bih volio da je to mim, inače bi ovo bila očajna predstava jadnog razmišljanja koju biste trebali osuditi bez ikakve sumnje!”, napisao je Rama.

Izvor: Nova.rs