Zukorlić: Navodna svađa SDA i SDP je nova predizborna obmana građana Sandžaka

0
175

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić je na svom Facebook profilu prokomentarisao sve češća međusobna javna prepucavanja istaknutih funkcionera Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sandžaka, ocijenivši da je u pitanju politička igra koja za cilj ima obmanu građana.

“Navodna svađa SDA i SDP je nova predstava sa ciljem predizborne obmane građana Sandžaka da bi u dvije kolone ponovo dobili dovoljno glasova radi nastavka pogubne politike”, napisao je Zukorlić.

Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka su 20. decembra 2016. godine potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu, a za sada ni iz jedne partije, koje čine skupštinsku većinu u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, nije potvrđeno da je taj koalicioni sporazum raskinut.

Navodna svadja SDA i SDP je nova predstava sa ciljem predizborne obmane gradjana Sandzaka da bi u dvije kolone ponovo dobili dovoljno glasova radi nastavka pogubne politike.M. Zukorlić

Posted by Muamer Zukorlić on Thursday, April 9, 2020

Izvor: Sandžak PRESS / Sandzacke.rs