Zukorlić: Obavezno odgoditi izbore, svi resursi SPP na raspolaganju narodu

0
424
Foto: SANA

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je danas da će ova partija sve svoje resurse i kapacitete podrediti novim okolnostima u Srbiji, kako bi posljedice od mogućeg širenja korona virusa bile što manje, javlja radio Sto plus.

On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane da poštuju pravila vanrednog stanja i političke konkurente da u ovom trenutku svi budu jedna strana.

“Stavimo konkurentnost po strani, dok se ne prevaziđe ovaj problem, jer nam je zajednički interes da održimo normalnu atfosferu u narodu. Nadajmo se najboljem, odnosno da dve prođe sa što manje negativnih posljedica po zdravlje i živote ljudi, ali i ostale zajedničke ekonomske i socijalne interese“, rekao je Zukorlić.

Foto: SANA

On je istakao da podržava zahtjev Matice bošnjačke najvišim nadležnim organima da ovlaste “Sandžak televiziju” iz Novog Pazara za ključnog partnera Ministarstva prosvjete u pružanju obrazovnih usluga na daljinu za učenike osnovnih i srednji škola, koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

“Smatramo da je to neophodno, kako bi se u ovim okolnostima ispoštovalo ustavom garantovano pravo učenika bošnjačke nacionalnosti. Očekujem da će nadležni imati osjećaja za ovaj zahtjev“, rekao je Zukorlić.

On je dodao da je ova stranka predala liste za lokalne izbore u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju, dok će na parlamentarnim izborima učestvovati u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca.

Foto: SANA

“U ove izbore ulazimo stabilno, ali ne euforično, jer mi smo politiku razumjeli kao zidanje kule gdje se svaki kamen prije nego se uzida mora klesati, a to zahtjeva stručnost i strpljenje. Mi smo jedina politička stranka na ovom prostoru sa ovoliko svježine i nepotrošenosti, što možete zaključiti kada vidite ko su ljudi na našim listama. To su mladi, svježi, obrazovani ljudi, od ličnog i porodičnog ugleda“, rekao je Zukorlić.

On očekuje da će izbori biti odloženi, jer u vanrednom stanju nije moguće imati vanredne aktivnosti.

“Ispod svake crte ljudskosti i etičnosti u ovom trenutku bi bilo da se stranačko- politički zloupotrebljava ova situacija, a mi ćemo biti daleko od toga, krajnje korektni i partneri sa svima u ovoj priči“, rekao je Zukorlić.

Pogledajte video:

PRESS konferencija na temu novonastale situacije u državi – Akademik Muamer Zukorlić predsjednik SPP-a

PRESS konferencija na temu novonastale situacije u državi – Akademik Muamer Zukorlić predsjednik SPP-a

Posted by Muamer Zukorlić on Monday, March 16, 2020

Izvor: Radiostoplus.com