Zukorlić ponovo pod ahmedijom! Evo šta je poručio kao kandidat za reisa

0
520

Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je na sjednici u Sarajevu utvrdio listu kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na kojoj su: Salem ef. Dedović, Husein ef. Kavazović i Muamer ef. Zukorlić.

Kandidati su prezentirali svoje programe rada za mandatni period reisu-l-uleme (2019.-2026.). godine.

Muamer ef. Zukorlić je istako, između ostalog, da je i sama kanidatura za reisu-l-ulemu velika čast za njega.

“Svoj program sam nazvao Programom kontinuiteta i noviteta. Mnoga dostignuća bih podržao i nastavio, ali postoje stvari koje treba popraviti i unaprijediti”, rekao je Zukorlić.

On je, između ostalog, naveo potrebu osnaživanja žena i mladih. Ovom prilikom Muamer Zukorlić je nakon dužeg vremena ponovo bio odjeven u džube i ahmediju.

Sabor IZ u BiH danas je utvrdio kako je Ustav Islamske zajednice u Srbiji usklađen s Ustavom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i dao saglasnost za njegovu primjenu.

Također je Sabor potvrdio odluku reisu-l-uleme o imenovanju dvojice muftija kojima je istekao mandat. Tako je na novi petogodišnji mandat za muftiju na području Mešihata IZ u Hrvatskoj imenovan dr. Aziz Hasanović, a za područje Mešihata IZ u Srbiji dr. Mevlud Dudić.

Izvor: Sandzacke.rs / Vijesti.ba