Zukorlić se ofirao: Ako ne srušim Ljajića pričom da je narkobos, imam i drugih tema!

0
407

Narodni poslanik i predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić jedini se u Sandžaku otvoreno zalaže za prijevremene parlamentarne izbore, piše “Danas”.

“SPP je na stavu da su političke okolnosti sazrele za prijevremene parlamentarne izbore. Poželjno prije ljeta, ako je moguće”, izjavio je za “Danas” Zukorlić.

Prema njegovim riječima, više je razloga za vanredno glasanje. Vladajućoj koaliciji bi dobrodošlo “miješanje karata”, pošto je, smatra lider SPP, očito došlo do koncentracije moći oko ličnih interesa nekih ljudi na vlasti, ima dosta pojedinaca i stranaka koje su do vlasti došli preko SNS liste, bez svog legitimiteta.

Foto: A. Vasiljević

Na pitanje da li misli samo na Rasima Ljajića ili možda i na Aleksandra Vulina, Zukorlić odgovara “Ljajić je najprepoznatljiviji, ali ima i drugih koji nemaju kapacitet bez kačenja na veliku listu i državni budžet”.

Po Zukorliću, prenosi “Danas”, pred državom su brojna važna pitanja, pregovori o Kosovu, te bi bilo dobro da vlast novim izborima dobije dodatni politički legitimitet.

“Izbori bi pročistili i obnovili vladajuću strukturu“, vjeruje Zukorlić.

SPP je spremna za izbore, a da li će nastupiti samostalno ili nekoj koaliciji, odlučiće po eventualnom raspisivanju i pregovorima sa potencijalnim političkim partnerima. S obzirom na česte medijske nastupe, kritike Ljajića i Ugljanina, što na lokalnim što nacionalnim medijima, čini se da je Zukorlić uveliko u kampanji.

Foto: Beta

“Meni ne dozvoljavaju da ne budem u kampanji. Ja u stvari samo vrlo blago reagujem na napade suprotnog tabora, prije svega Rasima Ljajića, njegovih poslušnika i medija”, kaže Zukorlić.

Na zapažanje novinarke Danasa da su njegove kritike daleko od blagih, odgovara da se u Srbiji konačno otvorila “tabu tema” navodnih veza Rasima Ljajića i organizovanog kriminala, kojom treba da se pozabave i nadležni organi.

“Ako ne ta, Ljajića će srušti druga tema. Godinama se predstavlja kao doktor, ali nije završio Medicinski fakultet u Sarajevu, Vi nezavisni novinari bi to lako mogli da provjerite. Zovite Medicinski fakultet i pitajte da li Rasim Ljajić ima diplomu ili ne“, poručio je Zukorlić novinarki Danasa.