Zukorlić spreman da Ugljaninu uputi izvinjenje

0
228

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja(SPP) Muamer Zukorlić objavio je večeras da je u cilju bošnjačkog jedinstva i zajedničke liste spreman da uputi izvinjenje lideru SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu i ostalim bošnjačkim političarima.

“Iako za sve svoje izjave imam argumente, u cilju bošnjačkog jedinstva i zajedničke bošnjačke liste na narednim izborima, spreman sam uputiti izvinjenje Sulejmanu Ugljaninu i drugim bošnjačkim političkim akterima ako su se osjetili uvrijeđenim ili prozvanim zbog neke moje izjave”, objavio je Zukorlić na društvenim mrežama, a prenio portal SNews.

Kako podsjeća ovaj portal blizak SDA Sandžaka, Ugljanin je u četvrtak na konferenciji za novinare pozvao Zukorlića da uputi pismeno izvinjenje zbog njegove izjave u srpskim medijima da je devedesetih godina Bošnjacima u Sandžaku prodao 20 hiljada pušaka ili kaže gdje su te puške.

Lider SDA je uz uslov “da na parčetu papira napiše da se izvinjava zbog i da kaže ko ga je natjerao da to kaže” ostavio mogućnost da razgovara sa predstavnicima SPP-a čiji je lider Muamer Zukorlić.

Predsjednik SPP-a je ranije pozvao Ugljanina i osnivača Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića da formiraju zajedničku bošnjačku listu koja bi učestvovala predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima u aprilu ove godine, piše SNews.