Zukorlićeva lista: BNV postalo mehanizam gušenja afirmacije bošnjačkog nacionalnog identiteta

0
187

Vijećnici liste “Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić Muftija” neće učestvovati na sjednicama Bošnjačkog nacionalnog vijeća sve dok se ne ostvare neophodni uslovi za normalan i dostojanstven rad vijećnika i puna transparentnost u njegovom radu, rečeno je na press komnferenciji ove vijećničke grupe u BNV.

Predstavnici ove liste smatraju da se  Bošnjačko nacionalno vijeće pretvorilo u mehanizam gušenja afirmacije bošnjačkog nacionalnog identiteta i prava Bošnjaka, te da ga od prve sjednice prate brojne nezakonitosti.

Većnici liste “Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić Muftija” negoduju i zbog, kako ističu, napada i vrijeđanja pojedinih vijećnika i novinara, te zbog zabrane medijima da prate sjednice Vijeća, a sve to, prema njihovim riječima, uz podršku korumpiranih funkcionera Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Vijećnici ove liste će nastaviti sa svojim djelovanjem u ciju zaštite i unapređenja nacionalnih prava i zacrtanih ciljeva kroz Maticu bošnjačku i druge raspoložive mehanizme, rečeno je na press komnferenciji vijećničke grupe sa liste “Matica Bošnjačka”.