ZZJZ: Uzorak Raščanina poslat iz Novog Pazara pozitivan na Covid-19

0
452
Foto: Medin Halilović/Reuters

Prema podacima sajta covid19.rs jedna osoba u Novom Pazaru pozitivna je na korona virus, prenosi Indeksonline.rs.

Iz Zavoda za javno zdravlje Novog Pazara ističu da se radi o osobi iz Raške, ali da su uzorak poslali iz novopazarskog ZZJZ i da trenutno nema zaraženih u Novom Pazaru.

“Za sada nema ni jedan građanin Novog Pazara zaražen korona virusom. Radi se o uzorku iz Raške koji smo mi iz Novog Pazara poslali, tako da ga je sajt covid.rs registrovao kao naš”, rekao je direktor Zavoda za javno zdravlje Novog Pazara dr. Šefadil Spahić.

Foto: Tanjug

Lice čiji test je obrađivan u ovom Zavodu nije boravilo na teritoriji grada Novog Pazara, potvrdio je dr. Spahić.

On je u izjavi za RTVNovi Pazar istakao da među stanovništvom koje potpada pod Zavod za javno zdravlje Novi Pazar, a to je osim ovog grada i susjedni Tutin, još uvijek nema potvrđenih slučajeva oboljelih od korona virusa.

U Republici Srbiji je do 15 časova 26. marta 2020. godine registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od posljednjeg izvještaja do 15 časova 26. marta 2020. godine testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus. Od potvrđena 73 slučaja, njih 47 je hospitalizovano.

Do 15 časova 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.