Imamović o gradskoj vlasti: Neko upravlja Pazarom telefonom iz Beograda!

0
256

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je danas da je njihov glavni protivnik na predstojećim izborima velikosrpska politika i njeni izvršioci u Sandžaku, prenio je portal radija Sto plus.

On je na konferenciji za novinare rekao da na izborima u Sandžaku imaju samo dvije opcije, SDA Sandžaka i velikosrpski režim.

“Te dve opcije su potpuno suprostavljene. Mi na ovim izborima zastupamo program koji je dosljedan svih ovih decenija, a to su decentarlizacija Srbije, specijalni status za Sandžak, evropske i NATO integracije, tražišna ekonomija i slobodna privreda, demokratija, vladavina prava, jednakost pred zakonom i društvom jednakih mogućnosti za sve”, rekao je Imamović.

Imamović je ocijenio da Novim Pazarom upravlja “neko drugi telefonom iz Beograda”, a ne građani i institucije lokalne koalicione vlasti, čiji je SDA Sandžaka sastavni dio.

“Nažalost, vidjeli smo da glavnim gradom Sandžaka, Novim Pazarom, ne upravljaju njegovi građani, njegove institucije, nego neko drugi iz Beograda i to preko telefona, hoćemo li to da dozvolimo?”, pita se Imamović.

On je radiju Sto plus rekao da će o nastavku strateškog partnerstva sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) moći da govori nakon izbora i proglašenja rezultata.

Podsjećamo, dvije bošnjačke partije su krajem 2016. godine potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu, na osnovu kojeg je SDA Sandžaka postala dio vlasti u Novom Pazaru, a SDP u Sjenici i Tutinu.