Jovanović: Zukorlić je jedini političar koji drži do svojih principa i date riječi

0
136
Foto: SANA

“Ono što nas je zainteresovalo a potom i opredijelilo da damo podršku Stranci slobode i pravde su koliko njen program, toliko i njen lider Muamer Zukorlić”, izjavio je predsjednik Unije “Most” Boban Jovanović iznosći osnovne razloge ove grupacije za sklapanje sporazuma sa Strankom pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, prenosi Novinar.rs.

“Tokom svog dugogodišnjeg praćenja, a ranije i bavljenja politikom u Srbiji, imao sam priliku da upoznam ili sarađujem sa skoro svim bitnijim političarima, od lokalnih pa do onih na republičkom nivou. Svakom od njih je na prvom mjestu bio lični interes, interes svoje porodice, interes stranke kojoj je pripadao, pa tek onda interes države i građana, i to ako dođu na red. Akademik Muamer Zukorlić je sušta suprotnost svemu tome i suprotnost svim tim političarima, koji kao da su iz jednog kalupa izašli”, kazao je Jovanović.

Jovanović za Zukorlića kaže da je ostvaren čovjek i da je njegovo bavljenje politikom vezano isključivo za oporavak Srbije i izgradnju zemlje u kojoj će njeni građani rado živeti i gdje će se oni koji su otišli sa radošću vraćati.

“Kako Uniju Most čine grupacije u kojima su pojedinci koji su već ostvareni kao ličnosti i koji žele da pruže ili da vrate svojoj naciji i svojoj državi ono što im je pružila, program Stranke pravde i pomirenja i dugogodišnja, nije preterano kad kažem, herojska borba njenog predsjednika Zukorlića za svoju zajednicu i za sve građane Srbije, su razlog zašto smo ih podržali”, pojašnjava Jovanović i dodaje:

“I još nešto, možda najvažnije, Muamer Zukorlić je, verujte mi, jedini političar na ovim prostorima koji drži do svojih principa i koji se drži date reči. To što on mnogima ne odgovara, i što preko svojih medija već godinama stvaraju sliku o Zukorliću kao ekstremisti, to je zato jer ne pristaje na trule kompromise i svakojake kombinacije i marifetluke a i zato što ima ogromnu i neprikosnovenu podršku svog naroda. Ta podrška koju ima u svom narodu i koju poslednjih dana dobija od svakog razumnog građanina Srbije koji čuje Zukorićeve riječi, postaju trn u oku mnogima. Međutim, Unija Most, Stranka pravde i pomirenja, Demokratska partija Makedonaca, kao i Građanski pokret Roma koji je takođe podržao ovu listu, su dovoljno jaki i uporni da ih neće ništa spriječiti u stvaranju ljepše Srbije.”

Izvor: Novinar.rs