Lista SPP-a u Novom Sadu održala završni skup za pokrajinske izbore

0
221

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – SAMO PRAVO – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” održala je predizborni skup u Novom Sadu za izbore za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Jedinstvo različitosti na listi za pokrajinske izbore autentičnost je koju nudi ova lista. Od Bošnjaka, Srba, preko Makedonaca, pa sve do Roma, Aškalija, i Ukrajinaca.

Predsjednik Demokratske partije Makedonaca dr. Nenad Krsteski poručio je da je posebno sretan jer je nosioc liste akademik Zukorlić istinski borac za prava nacionalnih manjina.

“Akademik Zukorlić je ostavio dubok utisak na mene, pa smo odlučili da nađemo pravog čovjeka koji je zainteresiran za nacionalne manjine i da ih sve sastavi pod jedno okrilje. On je istinski borac za prava nacionalnih manjina. Od srca mu zahvaljujem i ja se nadam da će naša saradnja uroditi plodom da što više nacionalnih manjina stavimo pod jedno okrilje. Siguran sam da idemo pravo sa pravim čovjekom”, istakao je dr. Krsteski.

Predsjednik Kung Fu Vušu saveza Srbije Radenko Tadić uručio je poklon akademiku Zukorliću u znak zahvalnosti za neiscrpnu borbu na polju očuvanja univerzalnih vrijednosti.

Udruženje građana “Slovaci i suživot” potpisalo je sporazum o saradnji sa Strankom pravde i pomirenja i tom prilikom pružilo punu podršku na predstojećim izborima.

“Mi, Slovaci, ovdje zaista nemamo kome da se obratimo. U 32.000 koliko nas je u ovoj državi ima nas u pet političkih partija. Nikada nismo imali nikakve pomoći. Vazda su naši ljudi bili nečiji privjesci. U ovoj saradnji vidimo boljitak u budućnosti. Svako od nas treba živjeti i biti čovjek. U duhu da smo svi jednaki, želim vam puno uspjeha na predstojećim izborima”, kazao je predsjednik ovog udruženja Mihal IV Spečak.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3469826096395088&type=3

Obraćajući se prisutnima Muamer Zukorlić je istakao da je autentičnost SPP-a osvježenje na državnoj političkoj sceni, koja, uglavnom, samo reciklira programe već viđene u posljednje tri decenije.

“Ova lista se po prvi put pojavljuje na pokrajinskim izborima pa je teško prognozirati išta, ali je jedno sigurno, a to je da je potpuno autentična sa svojom politikom i svojim programom. Pune tri decenije probali smo sve, sve se već čulo i vidjelo i samo se reciklira. Skoro da niti jedan program nema ništa ideološko, a posebno nešto novo. Ono u čemu ćete se sigurno sa mnom usaglasiti jeste da smo autentični i drukčiji od drugih. Koliko samo potenciramo stvarne životne vrijednosti. Eto, recimo, prvi smo koji su potencirali etiku u politici. Kada smo to zastupili izgledalo je kao nemoguće, ali vidite kako sve može”, kazao je Zukorlić.

Izvor: SANA