Lista Stranke pravde i pomirenja učestvuje na pokrajinskim izborima u Vojvodini

0
190
Foto: SPP

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – SAMO PRAVO – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” predala je listu kandidata za izbore za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kako je saopćio SPP, prikupljeno je 3.900 potpisa, što je za 900 više od potrebnog broja.

Šef Izbornog štaba, narodni poslanik Jahja Fehratović kazao da će ova lista predstavljati jedinstvo različitosti u svakom smislu te riječi.

“Na ovoj listi su podjednako zastupljeni Bošnjaci, Srbi, Makedonci, Ukrajinci, Mađari, Romi, Rumuni. Dakle, posebna lista koja je dokaz da nacionalne manjine treba da se udružuju u političkome smislu i da tu svoju snagu pokažu na predstojećim izborima kako bi i na republičkom ali i ovdje na nivou Autonomne pokrajine Vojvodine, imali svoje autentične i autohtone predstavnike.

Takvi predstavnici se mogu izboriti za sva prava i za sve ono što građanima prema Ustavu, zakonima Republike Srbije slijedi, a to nije malo. Vojvodina je posebna jer mnoge nacije i manjine žive ovdje u slozi, miru, harmoniji. Mislimo da ova politika i ova snaga ovdje treba dobiti šansu i da ovi ljudi, koji su na našoj listi zaista svojim kredibilitetom, autoritetom, dosadašnjim radom, trudom, zalaganjem i imenom, a na koncu i idejnom politikom naše koalicije, pokažu i dokažu da jesu autentični predstavnici svoga naroda”, kazao je Fehratović.

Izvor: SANA