SDA u Tutinu održala završni skup

0
403
Foto: Medin Halilović

Lista “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ održala je na trgu “Šemsudin Kučević” u Tutinu predizborni skup.

Na skupu su se prisutnima obratili predsjednik Stranke i nosilac liste dr. Sulejman Ugljanin, poslanički kandidati Enis Imamović i Selma Kučević, kao i Mirfat Tahirović, predsjednik Ogranka SDA Sandžaka u Tutinu, te predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot, koji su ujedno i kandidati na listama stranke za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore zakazane za 21. jun.

Na skupu je prikazan i jedan od predizbornih govora rahmetli Šemsudina Kučevića iz 2016. godine na tadašnjem Centralnom predizbornom skupu u Novom Pazaru, a koji je ostao upamćen u cijelom Sandžaku po porukama koje je prenosio, kako je uvijek isticao, sa ponosne Pešteri.

Ugljanin je u svom obraćanju rekao da Bošnjaci znaju šta su prava građana Sandžaka i prava Bošnjaka kao naroda, te da umeju ta prava i da ostvare. On je pozvao prisutne da u nedjelju to i potvrde svojom podrškom “jedinoj bošnjačkoj listi” na predstojećim izborima.

“Ako nas na izborima i ostali podrže kao što vi podržavate autonomiju, imaće je. Kada mi pobedjujemo svi dobijaju i svima će biti bolje”, poručio je Ugljanin.