Ugljanin: Ako ne pobjedi SDA Sandžaka, sve će nestati sa ovih prostora

0
642
Foto: SDA Sandžaka

Predsjednik SDA Sandžaka i nosilac liste te stranke na predstojećim izborima Sulejman Ugljanin izjavio je sinoć da je “Sandžak interes svih građana i naroda” koji žive u Sandžaku.

“Sandžak je ključ regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu i rješenje svih teritorijalnih i političkih sporova između naroda i novonastalih država na Balkanu”, ponovio je Ugljanin.

On je ocjenio da su izbori 21. juna, izbori za budućnost jer, kako je ukazao, “ako ne pobjedi SDA Sandžaka sve će nestati sa ovih prostora”.

“Stvaraju se mogućnosti da nakon ovih izbora, sa novim predstavnicima EU mijenjamo stanje. Suverenitet države građani. Zato je važno da svako prenese suverenitet na onoga kome dae glasa. Ako glasata za SDA mi preuzimamo obavezu da se izborimo za prava građana Sandžaka i u Beogradu, Bruxellesu i Washingtonu”, poručio je Ugljanin.

Foto: SDA Sandžaka

U obraćanju aktivistima i simpatizerima stranke novopazarskih naselja Selakovac, Varevo, Dohoviće, Rajčinovića i Požege podsjetio je da su osnovali stranku u koju su ugradili ime Sandžak i rekli da je “minimum za naš opstanak autonomija Sandžaka sa pravom priključenja jednoj od suverenih republika”.

“Nismo dirali u vojske i insistirali da ulazimo u sukobe s drugim narodima, nego da zaštitimo svoja prava, slobodu i ravnopravnost. Sandžak je garant slobode, Bošnjacima i svim drugim narodima i građanima koji žive ovdje”, rekao je Ugljanin u obraćanju na predizbornom skupu u jednom restoranu.

Izvor: SNews