Zukorlić u Delimeđu: Promjene samo uz pobjedu Stranke pravde i pomirenja

0
266
Foto: SPP

Stranka pravde i pomirenja u kampanju u opštini Tutin krenula je sa Donje Pešteri. Na skupu u Mjesnoj zajednici Delimeđe predsjednik Opštinskog odbora SPP u Tutinu Zaim Redžepović poručio je da Bošnjaci ne smiju propusti priliku da izaberu bolje.

“Nas Bošnjake su učili da kada pravimo put moramo da ga platimo. Kada hoćemo kanalizaciju moramo da molimo, a kada hoćemo vodu moramo da puzimo, a kada je je naša zemlja u pitanju može da je prodaje kako ko hoće i koliko god hoće. To je proces koji je predugo trajao i nažalost rezultirao je onim opasnim porukama koje ste dobili ovdje na Pešteri. Što se mene tiče i ljudima sa kojima ja radim, a garantujem vam to i za akademika Zukorlića, među Bošnjacima niti je bilo nula, niti će biti nula”, poručio je Redžepović.

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić istakao je da su SDA i SDP narodu uzurpirali tri decenije života, i opet ga ostavili u blatu i prašini. Vrijeme je za promjene, poručio je Zukorlić.

“Zista je došlo vrijeme da se oni počiste. Da im pomognemo da se sklone i konačno su sve maske pale. Nije to SDA lista i SDP lista, nego SDA i SDP lista i ko glasa za SDA glasao je za SDP. Ko glasa za SDP glasao je za SDA. Oni su jedna strana i oni su ti koji sa svojim kandžama drže ovaj narod 30 godina. Svaki puta žele da nas prevare na isti način. U dvije kolone izlaze, a već su se dogovorili u Tutinu da nakon izbora ako bi imali većinu prave zajedno vlast. Vi znate da ja uvijek govorim istinu. Ne govorim vam progonoze, nego informacije. Ovo je istinita i tačna informacija”, kazao je Zukorlić.

Promjena može doći samo uz pobjedu Stranke pravde i pomirenja, ocijenio je Zukorlić.

“Mi smo imali dvije šanse da obnovimo bošnjačko jedinstvo. Jedna je bila šansa zajednička lista u Sandžaku, oni su je odbili. Ostalo nam je samo druga šansa. Druga šansa za obnovu bošnjačko-sandžačkog jedinstva jeste pobjeda Stranke pravde i pomirenja na izborima 21. juna. Pošto su nam uskratili prvu šansu ostala je druga. Više nemamo izbora, uz Božiju pomoć možemo, hoćemo i moramo da ih pobijedimo i to trijumfalno, uvjerljivo”, naglasio je Zukorlić.

Izvor: SANA