Edina se vratila iz Holandije u Novi Pazar i sa svega 16 godina pokrenula svoj biznis

0
277
Screenshot/YouTube/A1

Edina Juković se prije dvije godine sa svojom porodicom doselila u našu zemlju iz Holandije. Odlučila je da u rodnom kraju svojih roditelja pokrene biznis i da svoj život posveti svojoj najvećoj ljubavi, konjima.

Jedini konjički klub u Novom Pazaru privukao je pažnju ljubitelja životinja, ali i svih građana.

Na samo nekoliko kilometara od Novog Pazara Edina živi svoj san, a svoj konjički klub je pokrenula sa svega 16 godina. Tako je postala najmlađa vlasnica škole jahanja u Srbiji, izvještava a1tv.net.

“Svidjela nam se ideja da se preselimo, da vidimo kako je u Pazaru i koja je razlika. Mnogo, mnogo je drugačije, ali nam se na neki način i dopalo. Jeste bilo vrlo teško oko jezika, škole, društva”, kaže ova devojka i dodaje da pri biranju konja ima “svoje posebne metode”.

“I zbog ljudi i zbog djece mi je naravno mnogo bitno da su konji mirni i vaspitani, da mogu da se jašu. Kad gledamo konje, obraćamo pažnju na detalje”, ističe Edina, i ne krije da Vera ima posebno mesto u njenom srcu, budući da je prva došla u tim.

El Dorado je, dodaje, jedini konjički klub u ovim krajevima, pa je izazvao i posebnu pažnju kod mještana.

“U samom gradu i njegovoj blizini nema konjičkog kluba, i ko god mi je došao, sve su bile pozitivne reakcije”, navodi Edina.

Edina je, međutim, otvorena i za negativne kritike, kaže da voli da čuje svačije mišljenje i da vidi šta može da popravi u svom poslu, jer je svjesna da, kako kaže, “nije sve perfektno”.

Najveća podrška joj je porodica, a konji su joj na prvom mjestu. Ova mlada djevojka ističe i da joj je krajnji cilj u ovom poslu hipodrom.

Izvor: a1tv.net