Promovisan novi broj časopisa “Pazarče”

0
538
Foto: indeksonline.rs

U Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” promovisan je novi broj dječijeg časopisa “Pazarče”, u kojem su objavljeni radovi učenika nekoliko novopazarskih osnovnih škola, prenosi RTV Novi Pazar.

Svoje radove u časopisu, koji su temetski i stilski raznovrsni, objavili su učenici svih razreda. Objavljene su najbolje priče, pjesme, intervjui, prikazi kulturnih spomenika u Novom Pazaru, a između ostalog, objavljen je i intervju sa direktorkom Osnovne škole “Desanka Maskimović”.

“jDeca su se bavila i istraživačkim radom, pisala na slobodnu temu, imamo tu i neke pošalice, ali i veoma zanimljiv tekstove o dešavanjima u školskim klupama”, kaže profesorica razredne nastave Mirsada Tripković.

Foto: indeksonline.rs

Književnik Tode Nikoletić, koji je govorio na promociji, rekao je da najvažnije to što su radovi u listu “Pazarče” iskreni odraz ljubavi učenika.

“List Pazarče je jedna vrsta torte koja može da se jede parče po parče. U ovim tekstovima može da se uživa, oni su odraz njihovog sentimenta, darovitosti, iskrenosti, za razliku od nas odraslih koji u svemu tražimo sumnju”, rekao je Nikoletić.

Foto: indeksonline.rs

Grad Novi Pazar finansijski je omogućio da novi broj ovog časopisa ugleda svjetlost dana.

“Ti početni koraci su najteži, a obaveza Grada Novog Pazara jeste da podrži sve ovakve projekte koji afirmišu mlade ljude”, rekao je u svom obraćanju na promociji časopisa gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Urednici časopisa primili su veliki broj radova talentovanih mališana od kojih mnogi nisu mogli biti objavljeni, pa će se pojedini tekstovi, kako je najavljeno, naći u narednom broju ovog dječijeg časopisa.