“Ribe u linorezu” Zlate Okanović pred tutinskom publikom

0
229
Screenshot/YouTube/Tutinske novine

U tutinskom Domu kulture otvorena je prva samostalna likovna izložba mlade umjetnice Zlate Okanović čiji su radovi u linorezu, specifičnoj i zahtjevnoj grafičkoj formi.

Izložbu je otvorio akademski slikar Medžid Fakić koji je tom prilikom rekao da je način na koji se ova mlada umjetnica predstavila malo teži, a slike su sa mnogo simbola i poruka, prenosi portal SNews.

“Vidi se da iza Zlate stoji dobra škola, mentor koji je poprilično ostavio traga. Ona se hrabro uhvatila u koštac sa ovom po svemu zahtjevnom likovnom disciplinom. Ovo je mediji koji zahtejva zanatcku podlogu i poznavanje svega što nosi ova likovna disciplina”, istako je Fakić i umjetnici poželio uspjeh i inspiraciju.

Zlata Okanović i Medžid Fakić/Screenshot: YouTube/Tutinske novine

Autorka, Zlata Okanović sa zadovoljstvom je pojasnila da su motivi ribe i lokvanji predstavljaju život i slobodu.

“Moji radovi nose snažne nazive sa značajnim porukama iz kojih izdvajam: ‘Nikada ne trebamo dozvoliti da nam odustajanje bude opcija’, ‘Trebamo konstantno ulagati u sebe kako bismo bili najbolja verzija’, ‘Inspiracija je svuda oko nas’, a ja sam svoju pronašla u beskonačnom plavetnilu i ribama koje predstavljaju idealno čišćenje naše vizije” objasnila je ona.

Izvor: SNews.rs