Semra Kadrić laureat Jesenjeg likovnog salona 2019.

0
358
Foto: rtvnp.rs

Svečanim uručenjem nagrade otvoren je ovogodišnji Jesenji likovni salon u galeriji Multimedijalnog centra (MMC) u Novom Pazaru. Jednoglasnom odlukom tročlanog žirija, slikarka Semra Kadrić dobitnica je plakete Jesenjeg likovnog salona 2019, najznačajnije manifestacije na likovnoj mapi Sandžaka.

Nagrađeni rad slikarke Semre Kadrić je digitalni crtež, triptih, koji je po ocjeni akademskog slikara Muriza Čokovića, historičarke umjetnosti Svetlane Čeković i grafičke dizajnerke i urednice tribinskog i galerijskog programa galerije MMC Amre Hodžić Jejna, osvojio nagradu za nove medije.

“Ovo je nešto novo što sam krenula da istražujem, nastojeći da ne liči ni na čiji drugi rad, pokušavajući da dam svoj originalni doprinos. Zaista sam počastvovana i srećna ovom nagradom”, izjavila je nagrađena autorka.

Jesenji likovni salon je ove godine, prema riječima urednica programa ovog centra Amre Hodžić Jejna, okupio 31 učesnika iz Novog Pazara, Tutina, Rožaja i Raške .

“Ono što imamo da predstavimo na Jesenjem likovnom salonu je podsticaj za kreativni život grada, s obzirom da je, nažalost, malo događaja koji spadaju u visoku kulturu”, izjavila je na svečanom otvaranju Jesenjeg likovnog salona Hodžić Jejna.

Izvor: Radiostoplus.com / RTV Novi Pazar