Uređenje objekta Doma kulture u Prijepolju

0
215
Foto: ppmedia.rs

Tehnička služba Doma kulture u Prijepolju, sa stručnim saradnicima, počela je sanaciju određenih dijelova zgrade koja je sagrađena prije više od četiri decenije.

Radi se na reparaciji drvenih površina, unutar objekta, koji se štite i farbaju zaštitnim slojem za očuvanje, a okrečeni su Velika galerija i unutrašnji zidovi.

Promijenjen je vizuelni identitet ulaza u zgradu, koji je uređen u skladu sa arhitekturom objekta. Kako bi Dom zaštitili od vandala postavljen je novi video nadzor, prenosi PP Media.

Zbog restriktivnih mjera Kriznog štaba i organičenog radnog vremena Dom kulture u Prijepolju nije u mogućnosti da sprovodi svoje redovne programe. Međutim, pauze za uposlenike u ovoj kulturnoj ustanovi nema.

Neimari tehničke službe, štite oronulu drvenariju i farbaju zidove, a osposobljena je i fontana u centralnom dijelu ulaza u zgradu.

“Prekrečili smo cijelu galeriju, sada uređujemo hol i lakiramo drvene stubove”, kaže radnike tehničke službe Milan Šarčević.

Admira Mostarac, v.d direktora Doma kulture/Foto: A.Rovčanin/ppmedia.rs

Direktorica Doma kulture Admira Mostarac kaže da su njenu ideju za uređenje objekta zdušno podržali radnici ustanove na čijem se čelu nalazi. Osim firme za postavljanje video nadzora i električara, na uređenju objekta angažovani su isključivo zaposleni u  tehničkoj službi.

“Počeli smo sa sređivanjem svjetlosnih efekata na ulazu Doma kulture, osvijetlili smo oglasne table koje su trebale biti primjetne u prethodnom periodu. Takođe smo osvijetlili i dio galerije. Osveženi su zidovi  i sve drvene površine na bazi pčelinjeg voska, tako smo ih sačuvali od propadanja”, navodi direktorica Admira Mostarac.

Planovi za naredni period su izuzetno ambiciozni, pa će pomoć lokalne samouprave biti od velikog značaja. Jedan od prvih zadataka biće legalizacija objekta, kako bi mogli učestvovati na konkursima kod domaćih i stranih donatora.

Dom kulture u Prijepolju osnovan je 1979 godine, a Admira Mostarac prva je dama koja je došla na čelo te kulturne ustanove od osnivanja.

Izvor: PP Media