Holandija / Jedinstveni frizerski salon u minibusu ima klijente širom Evrope

0
281
Foto: AA

Frizer Serdar Tetik živi u Holandiji, a frizerske usluge pruža mušterijama u cijeloj Evropi i to u jedinstvenom mobilnom frizerskom salonu kojeg je opremio unutar minibusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je devet godina vodio frizerski salon u Rotterdamu, 28-godišnji Tetik porijeklom iz Turske odlučio je da karijeru nastavi kao vlasnik pokretnog salona kojeg je opremio u rodnoj Turskoj.

Jedinstveni salon na točkovima nudi maksimalni komfor za brijačke i frizerske usluge, a mušterije se mogu opustiti i uz muziku, televiziju i video igrice.

Foto: AA

On je u razgovoru s novinarom AA istakao da je zadovoljan pažnjom koju je privukao nakon svega dva mjeseca rada u pokretnom salonu.

Narudžbe Tetik prima iz cijele Evrope i najčešće su to poslovni ljudi.

“Želio sam napraviti i ponuditi nešto novo i nešto posebno. Ideja salona unutar minibusa se rodila prije četiri godine, a vozilo sam opremio u Turskoj. Prvobitno mi je cilj bio da dnevno imam tri ili četiri mušterije u prosjeku, ali već sada dnevno imam preko 20 mušterija“, kazao je Tetik.

Usluga šišanja u Tetikovom salonu u Rotterdamu košta 12,5 eura, a za istu uslugu i pokretnom salonu unutar minibusa potrebno je izdvojiti 50 eura.

Foto: AA

Ističući kako je brijanje i šišanje poseban ritual odmora koji uvijek počinje turskom kafom, Tetik je kazao da već ima mušterije u Belgiji, Njemačkoj, Austriji i drugim evropskim zemljama.

“Ima ljudi koji žele da u salonu budu sami i da se u miru briju ili šišaju. Neki čak žele da ih odvezemo da to radimo na posebnim lokalitetima sa prelijepim pogledom“, kazao je Tetik.

Jedna od mušterija Tetikovog salona u Rotterdamu Emrah Gungor lokalni je privrednik koji je zadovoljan da mu frizerski salon dolazi kući i da ne mora dan trošiti na odlazak u salone u kojima su gužve.

“Zadovoljni smo Serdarovim uslugama, a posebno zato što ne gubimo vrijeme i možemo se odmoriti za vrijeme šišanja“, kazao je Tetik.

Izvor: Anadolija