Ovo je najbolji i najlakši način: Kako perfektno ispeći kestene u rerni?

0
111
Foto: Pixabay

Perfketni okusi ove šumske delicije trenutno su nam na raspolaganju, i to jednostavno ne smijemo propustiti.

Kuhani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvijek prefini, pa ako nemate posebnu tavu za kestene ili bacač plamena u blizini, eto vam zgodan savjet za hladno vikend poslijepodne!

Spadate li u onu ekipu koja jedva čeka da strateška mjesta u vašem gradu zauzmu kestenari i kestenarke, i onda nas osvoje divnim jesenskim miomirisima?

Mi jesmo, o da… I zato, evo kratkog savjeta kako da isto to, a možda još i bolje, napravite i kod svoje kuće, jer osim što su jako fini ima dosta razloga zbog kojih moramo češće jesti kestene.

Za početak, ne riskirajte suvišne povrede tupim noževima i rezanjem kore u križiće ili kružiće, potrebna vam je samo jedna duga linija duž cijelog kestena i to napravljena nazubljenim nožem za hljeb, piše punkufer.dnevnik.hr

Nakon toga kestene stavite u lonac s vodom. Uključite vatru i kuhajte dok voda ne uzavre, a potom ih ocijedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.

Ostale trikove pogledajte u videu! Prijatno.