Vlasnik Mercedesa E-klase odlučio provjeriti što će se dogoditi ako punom brzinom naleti na ležeće policajce

0
392

Ležeći policajci često predstavljaju pravu muku za vozače. Iako je njihovo postavljanje u potpunosti opravdano i treba ga podržavati, problem je što je većina ležećih policajaca “preagresivna” prema vješanju automobila koji, čak i ako prolazite normalnim brzinama, nastrada prije nego što bi trebao.

Vlasnik Mercedesa E-klase iz Chicaga odlučio je provesti zanimljiv test. Naime, uz nekoliko kamere odlučio je zabilježiti što se to događa s automobilom kod prebrzog prelaska preko ležećih policajaca. Odmah ćete zamijetiti kako njegova E-klasa nema velik broj dijelova karoserije zbog niza drugih eksperimenata koje je s njom odradio. Ipak, u ovom je cilj bio vidjeti može li automobil “izdržati” nalet na ležeće. Pritom je napravio test na nekoliko vrsta prepreka, a koristio je i različite pristupe. 

Primjerice, prvi test je odradio s naglim kočenjem prije samog ležećeg – klasičnom greškom koju radi velik broj vozača koji prekasno uoče sami ležeći i kočenjem prebace svu težinu na prednji kraj. Odradio je i testove s punim gasom, a iako u usporednim snimkama možemo vidjeti kako je vješanje stvarno testirano do krajnjih granica, E-klasa je uspjela “preživjeti”.

Pritom su u jednom trenutku točkovi došli do same konstrukcije karoserije (blatobrana nije bilo budući da bi oni odmah nastradali) i tako zatresli farove, masku i ostale komponente. Iako je vizualno automobil ostao čitav, treba provjeriti u kakvom su stanju spone, kugle točkova i ostale komponente.

Ipak, impresivno je vidjeti kako treće generacija E-klase uspijeva “položiti” ovakve teške ispite. Vjerujemo kako ne moramo napominjati da ovakvo što nikako ne pokušavate sa svojim automobilom – zbog sigurnosti drugih sudionika u prometu, ali i vas i vašeg automobila…

Pogledajte video sa svim detaljima:

Izvor: Jutarnji.hr