VOZAČI U BEOGRADU ZBUNJENI I U ŠOKU: Električnim trotinetom po autoputu preticao vozila i vozio 80 km/h!

0
108
Screenshot

Na internetu se pojavio snimak na kome se vidi mladić koji vozi električni trotinet nasred autoputa na Novom Beogradu.

Nakon što su pogledali snimak mnogi se s pravom pitaju da li je sa njim sve u redu. On je preticao automobile tokom brze vožnje na saobraćajnici, a kako ukazuju korisnici društvenih mreža vozio je brzinom od 80 kilometara na sat.

Podsjećamo, uveliko se radi na novom Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, kojim će biti regulisana i vožnja električnih trotineta.

Da li je ovo realno???80 na sat autoputem na trotinetu!!!Hitno je potrebno regulisati ovakve stvari i izraditi novu nacionalnu strategiju o bezbednosti u saobracaju!Video preuzet sa twitter naloga @ostojip kojem se zahvaljujemo na ukazivanju na ovakve probleme.#trotinet #autoput #saobracaj #saobracajnapolicija #bezbednost #bezbednostusaobracaju #centardba #centardbasrbije

Posted by Centar za bezbednost DBA Srbija on Tuesday, September 8, 2020

Na tome radi radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, a očekuje se da će prijedlog tog zakona biti gotov do kraja ove godine.

Najverovatnije će biti uveden model sličan onom koji se primjenjuje u Sloveniji, po kome se električni trotineti ne smiju voziti po kolovozu, već po trotoaru i to brzinom ne većom od brzine hoda – oko šest kilometara na sat.

Izvor: Mondo / Novosti