Bibić i Idrizović najbolji sportisti Novog Pazara u 2020. godini

0
130

Atletičar Elzan Bibić i teniserka Fatma Idrizović najbolji su sportisti Novog Pazara u 2020. godini, po izboru gradskog Sportskog saveza.

Dvadesetjednogodišnji Bibić danas je drugi put zaredom proglašen za novopazarskog sportistu godine, dok je pet godina mladja Idrizović prvi put izabrana za najbolju sportistkinju u tom gradu.

Medju trenerima i ove godine izdvojio se Rifat Zilkić iz Atletskog kluba Novi Pazar, a najbolja ekipa je Klub malog fudbala Novi Pazar, iz čijih redova je i laureat u konkurenciji sportskih radnika Fikret Medjedović.

Nagradu za životno djelo, koja nosi ime po proslavnjenom fudbalskom treneru Abdulahu Gegiću, dobio je legendarni novopazarski rukometaš Muamer Zejnelagić.

Kao jesenji šampion u Prvoj futsal ligi Srbije nagrađen je Klub malog fudbala Novi Pazar, a pehar je uručen i Ženskom odbojkaškom klub Novi Pazar, koji je bez poraza u dosadašnjem dijelu takmičenja u Drugoj ligi Zapad.

Specijalne pehare zbog dostignuća u 2020. godini zaslužili su bokser Dandija Džejlan Toskić, mlada aletičarka Novog Pazara Saima Murić i bodibilder kluba Vorior džim (Warrior gym) Dženan Ademi, koji se nije pojavio na dodjeli priznanja.

Plakete za poseban doprinos u medijskoj prezentaciji uručene su novinarima Radio-televizije Srbije Radoslavu Simiću i Radio-televizije Novi Pazar i Novinske agencije Beta Miljanu Miniću.

Izvor: Radiostoplus.com