Esad Selek novi predsjednik FK Novi Pazar

0
285

Na izbornoj skupštini Fudbalskog kluba Novi Pazar sinoć je jednoglasnom odlukom za predsjednika kluba izabran preduzetnik iz ovog grada Esad Selek.

Kako je rečeno na sjednici klupske skupštine, Selek je na predsjedničnoj funkciji naslijedio Elvedina Gicića, koji se povukao zbog privatnih razloga, piše portal RTV Novi Pazar.

“Zajedno sa gradskim institucijama pokušaću da Novi Pazar što prije vratim u elitni rang. Firma Ukras biće i generalni sponzor kluba”, rekao je Selek u svom prvom obraćanju nakon izbora za predsjednika kluba.

Generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović najavljuje uspjehe kluba na čelu sa novim rukovodstvom.

“Gicić je uradio mnogo za klub, a sa novim predsjednikom pokušaćemo da ostvarimo naše ciljeve. Posebnu zahvalnost dugujemo ministru Rasimu Ljajiću”, kazao je Međedović.

Screenshot RTV Novi Pazar

Skandal nakon izborne skupštine

Kako prenosi portal Indekonline.rs, klupsku skupštinu obilježio je skandal kada su treneri kluba braća Kenan i Peco Kolašinac napali novinara ovog portala Redžepa Koraća, zbog navodnog nazovoljstva njegovim pisanjem.

Prema pisanju portala, Korać je napadnut nakon što je pisao o otvaranju nove privatne škole fudbala, što je navodno zasmetalo Peci Kolašincu jer je u tome video konkurenciju za njegovu privatnu školu fudbala.

Dok se Korać raspravljao sa starijim bratom Kenanom Kolašincem, inače prvim trenerom FK Novi Pazar, Peco Kolašinac je s leđa pesnicom udrio u glavu Koraća.

Sjednica Skupštine Novog Pazara održana je u Galeriji Multimedijalnog centra.

Izvor: Sandzacke.rs / RTV Novi Pazar / Indeksonline