Rukometaš Partizana stigao u Novi Pazar

0
146
Foto: Senad Župljanin

Rukometni klub Novi Pazar predstavio je desnokrilnog igrača Pavla Banduku koji će naredne sezone nositi dres tog superligaša.

“Dolazim u klub koji konstantno povećava nivo rada i ciljeve, gdje treba da naslijedim prvog strelca lige Armina Kaltaka. Očekivanja su velika, ali uz maksimalnu borbu i posvećenost ne bi trebalo da bude problema”, rekao je Banduka.

Dvadesetdvogodišnji Banduka je prošle sezone igrao za ekipu Partizana, a prethodno je nastupao za niški Železničar 1949, Dinamo iz Pančeva i Studentski grad iz Beograda.

“Sviđa mi se što je dvorana u Pazaru uvek puna i podrška je velika. To je veoma bitno. Dobro je što je ekipa gotovo kompletirana. Većinu momaka znam, s nekima sam i igrao, pa mislim da ću se lako uklopiti”, kazao je Banduka.

Foto: Senad Župljanin

Novopazarci su prethodno angažovali doskorašnjeg golmana Spartak Vojputa Gorana Rakovića, levokrilnog igrača Stefana Jokića iz Crvene zvezde, dok su ugovore produžili Zlatko Rakić, Petar Žujović i ranije Savo Slavuljica.

U ekipi više nisu krilni igrači Armin Kaltak i Aleksa Maksić, te golmani Janko Gemaljević i kapiten Irfan Ćosović, koji je okončao karijeru.

“Nismo sjedeli skrštenih ruku, a plod takvog pristupa je i dolazak Banduke. Imaće odlične uslove za dalji napredak i ulazak u reprezentaciju. Teret je kad dođete da zamijenite Kaltaka, ali mislim da će Banduka nadomjestiti njegov odlazak i biti još bolji”, naveo je sportski direktor Pazara Samir Župljanin.

Foto: Senad Župljanin

On je dodao da klub i dalje pregovara sa pivotmenom Stefanom Šaponjićem o produžetku saradnje, a da je potrebno, osim igrača na toj poziciji, angažovati još jednog golmana.

“Uskoro, možda već sutra, predstavićemo još jedno pojačanje. Uz neke mlađe igrače, mislim da ćemo spremno dočekati novu sezonu”, najavio je Župljanin.

Izvor: B92 / Beta