Tutin se oprostio od sportskog asa Samira Caka Eminovića

0
373
Foto: Facebook

Samir Eminović Cako, majstor karatea treći dan, osnnivač karate kluba “Tutin” i uspješan trener brojnih generacija, preselio je na ahiret 20. jula. Za sobom je ostavio suprugu Hasimu i trogodišnju kćerkicu Eminu.

Njegov doprinos tutinskom i sandžačkom sportu je ogroman i trajan. Kao takmičar karate kluba Vardar iz Skoplja osvajao brojne medalje na domaćim i međunarosnim turnirima. Osvajač nekoliko balkanskih i jedne evropske medalje.

Svojim ponašanjem, odnosom prema porodici i obavezama, bio je primjer svojim učenicima i drugim mladim ljudima u našem gradu koji su ga neizmjerno poštovali i voljeli.

Njegovim odlaskom porodica je izgubila supruga, oca, brata, amidžu, a cijela čaršija uglednog građanina i sportskog radnika. Prekinut je mlad život, otežano detinjstvo maloj Emini. Prekinuti su njegovi brojni projekti u oblasti sporta.

Sigurni smo da će njegov duh, snaga i energija i dalje biti prisutni i dati inspiraciju svima koji ga vole i poštuju da nastave njegove projekte i ispoštuju njegove savjete i želje.

Izvor: Sandžačka TV mreža