U Sjenici počinju 46. Sandžačke igre

0
604
Foto: Denis Selmanović

Oko 500 takmičara učestvovaće na 46. Sandžačkim igrama koje će sutra biti svečano otvorene u Sjenici, najavili su danas organizatori.

Direktor Ustanove za sport i rekreaciju Mirsad Hodžić kazao je da je sve spremno za početak te manifestacije čiji je Sjenica, poslije 16 godina, domaćin.

“Sportski tereni su spremni, kao i objekti u kojima će učesnici biti smešteni. Nadmetanja će se obavljati na gradskom stadionu, sportskoj hali i sali OŠ 12. decembar, dok će se plivačka i kajakaška takmičenja odvijati na Sjeničkom jezeru. Vjerujemo da ćemo i ovom prilikom pokazati da smo dobri domaćini”, rekao je Hodžić.

On je dodao da će se sportisti nadmetati u 11 disciplina, a da su, pored sandžačkih gradova, učešće najavili i takmičari iz ostalih gradova Srbije, država okruženja, ali i Evrope.

“Pored Sjenice, Novog Pazara, Tutina i ostalih gradova Sandžaka, u našem gradu će se boriti i sportisti iz Čačka, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Sarajeva, Goražda, Skoplja, ali i Berlina, Luksemburga i Istanbula”, izjavio je Hodžić.

Svečano otvaranje, tokom kojeg će, prema najavama organizatora, reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac podići zastavu Igara, zakazano je za četvrtak u 18 časova.

Igre će trajati tri dana.

Zvanični organizator ove manifestacije koja je prošle godine obnovljena je Ustanova Sandžačke igre, a održavaju se pod pokroviteljstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i lokalnih samouprava Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Izvor: Radiostoplus.com