U NEDOSTATKU ARGUMENATA: Zukorlić optužio Spahića da je saradnik KOS-a

0
756

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) i poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić izjavio je za agenciju SANA da je poznati bh. učenjak i predavač Mustafa Mujki Spahić saradnik Kontra-obavještajne službe (KOS) bivše JNA.

“Mustafa Spahić-Mujki je član grupe Fikreta Muslimovića oficira KOS-a koja godinama uspješno nagriza bošnjačko i bosansko tkivo sa fokusom na rušenje ugleda i dostojanstva svakog Bošnjaka koji se usudi da izađe iz prosječnosti, a nije u njihovoj službi. Sada su dobili zadatak da brutalnim blaćenjem umanje značaj efekata moje kandidature za reisu-l-ulemu tokom koje je predstavljen program razvoja Islamske zajednice za 21. stoljeće. Zamislite taj Mujki se predstavlja kao ‘veliki alim’ a ‘ne zna’ da je manji grijeh srušiti Kabu nego skrnaviti dostojanstvo čovjeka. Vidi Allah dš.š. Poslanik s.a.w.s. i vjernici”, rekao je Zukorlić.

POVEZANI TEKST: Mustafa ef. Spahić o Zukorliću (2 dio): On se udružio sa Šešeljem!

Zukorlić je ovu izjavu dao nakon intrevjua Mustafe Spahića sarajevskom Oslobođenju u kojem je iznio niz stavova i informacija nepoznatih široj javnosti o bivšem kandidatu za reisu-l-ulemu IZ-e u Bosni i Hrecegovini i bivšem sandžačkom muftiji, piše portal SNews.

Spahić je, između ostalog, naveo da Zukorlić posmatra institucije zajednice, organe, tijela, ustanove, pa i IZBiH, u sebi, po sebi i za sebe, te da se Zukorlić udružio sa Šešeljem protiv Ljajića i išao u delegacijama najvišeg nivoa Republike Srbije po arapskom svijetu, još i sa pokojnim Đinđićem i sa Koštunicom.

POVEZANI TEKST: Mujki ef. Spahić: Zukorlićeva priča o odvajanju IZ od politike je neviđeni cinizam

Kako navodi SNews, Mustafa ef. Spahić penzionisani je profesor u Gazi Husrev-begove medrese na predmetima historija islama i sociologija, a poznat je i kao intelektualac sa napisanih 18 knjiga.

U martu 1983. godine, uhapšen je i osuđen u grupi od “trinaest muslimanskih intelektualaca” na pet godina zatvora. Iz zatvora u Foči vraća se u Sarajevo 1986. i nastavlja misiju imama, hatiba, i muallima u Sarajevu. Od 1993. godine prelazi u gazi Husrev-begovu medresu za profesora sociologije i historije islama.

Izvor: SANA / SNews