ČESTITKA FEJZIĆA: Bajram prilika za jačanje porodice

0
373
Foto: Anadolija

Bajram je porodični praznik i prilika za jačanje instituta porodice kao osnove zdravog društva, poručio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić u bajramskoj poruci. On je povodom predstojećeg praznika istakao da pametne tehnologije ne smiju postati uzrok otuđenja djece od roditelja.

Fejzić je poruku uputio vjernicima islamske vjeroispovjesti koji sjutra dočekuju Bajram.

“Ispraćamo mjesec Ramazana koji smo proveli u postu i predanosti Stvoritelju. Njegove blagodati uživali smo u džamijama i domovima, u miru i slobodi. Radost iftara dijelili smo s ukućanima, prijateljima I komšijama. Pomagali smo siromašnima, bolesnima i obespravljenima. Bajram nam dolazi kao praznik radosti i nade da iz ramazana izlazimo bolji i duhovno jači, dostojni Allahove milosti i oprosta On je potvrda dostižnosti nagrade nakon pregnuća, godišnji podsjetnik Allahovog, dž.š., obećanja čovjeku da će “svoj trud pred Gospodarom naći“, navodi se u reisovoj čestitki.

Bajram je porodični praznik i prilika za jačanje instituta porodice kao osnove zdravog društva.

“Kao vjernici, dužni smo da se posvetimo fizičkom i duhovnom odgoju djece i izborimo se sa savremenim izazovima pred kojima se porodica nalazi. Ne smijemo dozvoliti da nam pametne tehnologije, umjesto sredstava za razvoj i napredak, postanu uzroci otuđenja djece od roditelja”, zaključio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Izvor: RTCG