Crna Gora / Predsjednički izbori 15. aprila: Da li će Milo ponovo na tron?

0
615

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović raspisao je danas izbore za predsjednika Crne Gore za 15. april, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je o raspisivanju izbora predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović obavijestio i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, a to će učiniti i relevantnim međunarodnim institucijama.

“Vjerujem da će izbori biti održani u pozitivnoj i demokratskoj atmosferi i da ćemo svi zajedno još jednom pokazati zašto je Crna Gora lider u svom okruženju.

Pozivam sve punoljetne građanke i građane da izađu na izbore i izaberu najboljeg kandidata”, izjavio je predsjednik Skupštine.

U saopštenju se dodaje da je o raspisivanju izbora predsjednik Brajović obavijestio i predsjednika Filipa Vujanovića, a to će učiniti i relevantnim međunarodnim institucijama.

Izbore za predsjednika Države raspisuje predsjednik Skupštine, shodno članu 89, stav 2 Ustava Crne Gore, prenose Vijesti.me.

Rok za sprovođenje izbornih radnji teče od dana raspisivanja izbora, a prijedlozi kandidata za predsjednika Crne Gore podnose se Državnoj izbornoj komisiji do 26. marta 2018. godine.