Izjava o gradnji zida prema Albaniji ponizila Albance

0
381
Foto: Profimedia

Izjavama o podizanju zida prema Kosovu i Albaniji, čelnik crnogorskog Pokreta za promjene Nebojša Medojević ponizio je najviše one albanske stranke i dio Albanaca koji su nekad podržavali njegovu politiku, ocijenili su predstavnici stranaka albanske manjine u Crnoj Gori, prenosi Fonet.

Medojević je nedavno rekao da bi “Demokratski front, kada dođe na vlast, zbog narkoklanova bio spreman da podigne zid između Crne Gore, Kosova i Albanije”.

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj rekao je Pobjedi da Medojevićevi stavovi “predstavljaju manir ekstremnih političara koji raspiruju vjersku mržnju i međudržavnu netrpeljivost”.

✍🏻MEDOJEVIĆ: ZID SE DIŽE PROTIV MAFIJE I ŠVERCA, A NE PROTIV LJUDI I NARODASasvim je očekivana paranoična reakcija…

Posted by Pokret za Promjene on Wednesday, August 21, 2019

Čelnik Pokreta za promjene je na Facebooku nazvao Kosovo, koje je priznala Crna Gora, “privremeno okupiranom srpskom teritorijom” što je, kako je rekao Gegaj, “veoma žalosno”.

Gjeka: Šokantno i prosto nevjerovatno

“Žalosno je da neko ko je, davno, imao značajnu podršku Albanaca u Crnoj Gori tako pežorativno govori o Albancima, a državu Kosovo naziva lažnom državom i okupiranom teritorijom Srbije”, rekao je Gegaj.

Prema njegovim riječima, “Medojević pokušava da unese kod građana Crne Gore nacionalu mržnju, srećom bezuspješno”.

Predsjednik Demokratske partije Fatmir Gjeka, ujedno i nekadašnji načelnik općine Ulcinj, šokiran je stavovima jednog od čelnika Demokratskog fronta.

“Šokantno. Prosto nevjerovatno. U vrijeme otvorenih granica da neko nešto ovako izgovori u žaru političke borbe pa je neshvatljivo, a kamoli da to još i napiše”, kaže Gjeka.

Medojević reakcije smatra paranoičnim

Medojević je kasnije objasnio svoju izjavu, navodeći kako se “zid prema Kosovu i Albaniji ne bi podizao ni zbog albanskog, ni zbog crnogorskog naroda, već isključivo protiv crnogorske i albanske mafije koja je granicu pretvorila u Eldorado za šverc”.

Prema njegovim riječima, “sasvim je očekivana paranoična reakcija raznih struktura u Crnoj Gori” na njegovu izjavu da “zbog zaštite bezbjednosti države i građana treba vratiti vojsku na granicu sa Kosovom i Albanijom i izgraditi zaštitni zid”, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

“Vraćanje vojske na granicu, modernizacija i primjena savremenih video i satelitskih tehnologija i izgradnja zaštitnog zida biće prepreka samo mafiji. Pošteni narod, građani, preduzetnici, turisti, poljoprivredni proizvođači će se osećati bezbjednije i više prelaziti granicu koja je bezbjedna i pod kontrolom države, a ne mafije”, tvrdi Medojević.

Izvor: Agencije