Đukanović: Potpisat ću Zakon o slobodi vjeroispovijesti

0
147
Foto: Facebook

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je da će potpisati set zakona koje je parlament u srijedu, 20. januara, ponovo izglasao, navodeći da ga na to obavezuje Ustav, ali da neće potpisati prijedloge za opoziv sedam ambasadora.

Đukanović je rekao da ne očekuje da aktuelna vladajuća većina može biti ozbiljna podrška Vladi tokom četvorogodišnjeg perioda, i da vjeruje da će se Crna Gora suočiti sa potrebom prijevremenih parlamentarnih izbora.

“Ustav je nedvosmislen, ne ostavlja prostora za različita tumačenja niti za drugačije ponašanje predsjednika države, ukoliko želi da se pridržava Ustava”, rekao je Đukanović, obrazlažući najavu da će potpisati usvojene zakone.

Na taj način će, kako je rekao, stvoriti uslove da se nastavi procedura koja će logično voditi i ka Ustavnom sudu, koji je jedini pozvan da arbitrira da li su ti zakoni doneseni, i da li je njihov sadržaj u skladu sa najvišim pravnim aktom naše zemlje, prenijeli su crnogorski mediji.

Đukanović je rekao da odluku o opozivu ambasadora donosi predsjednik države, u skladu sa članom 95 Ustava kojim je predviđeno da je nadležnost predsjednika da postavlja i opoziva ambasadore.

Izvor: Agencije