Osam mjeseci bez sastanka, saopštenja i obilaska

0
367
Screenshot

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Rafet Husović imao je samo tri sastanka otkad je imenovan na tu funkciju u decembru 2016. godine. Sudeći prema podacima objavljenim na sajtu Vlade, Husović ove godine nije imao nijedan sastanak, nije obilazio opštine po Crnoj Gori, niti je slao saopštenja za javnost.

Na sajtu potpredsjednika za regionalni razvoj je objavljeno da je Husović u novembru prošle godine razgovarao sa predsjednicom Grupe prijateljstva parlamenta Irana sa Crnom Gorom Parvane Salahšuri, dok se dva mjeseca ranije sastao sa generalnim direktorom Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice Mehmetom Kuseom i ambasadorom Palestine Rabi Alhantoulijem. Prije toga je jedina objavljena vijest da je izabrana vlada Duška Markovića.

Husović je u prethodnih pola godine bio aktivniji na mjestu partijskog lidera, prema informacijama objavljenim na sajtu Bošnjačke stranke.

On se u junu sastao sa delegacijom Evropske narodne partije (EPP), koju je predvodio potpredsjednik i poslanik u Evropskom parlamentu, Paulo Rangel, dok je tokom kampanje za lokalne izbore pristalice u Baru upozoravao da će od izbornih rezutata zavisiti dalje političko djelovanje Bošnjačke stranke u tom gradu.

Kako se navodi na partijskom sajtu, Husović je u maju prisustvovao potpisivanju predizbornog koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) u Bijelom Polju, i slao čestitke povodom vjerskih praznika. Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Husović je tokom prošle godine primao platu od 1.564 eura mjesečno. Potpredsjednik Vlade u kabinetu ima dva savjetnika.