PARTNER BDZ (SPP) ZA RUŠENJE VLASTI U CG: Mandić napao Bošnjake

0
1186

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, inače žestoki protivnik članstva Crne Gore u NATO savezu, jedan od vodećih i deklarirano proruski orijentiranih političara u Crnoj Gori, rekao je da Bošnjaci upravljaju Crnom Gorom i istakao da Srbi nisu nacionalna manjina, kako želi da ih predstavi crnogorska vlast formirajući Srpski nacionalni savjet.

Mandić je na sjednici Skupštine Crne Gore rekao da danas nema nijednog državnog organa, gdje se ne nalazi neki Bošnjak.

“Kolege iz DPS-a mogu da protestiraju, ali uvijek moraju izići u susret Bošnjacima, jer Bošnjaci danas upravljaju Crnom Gorom”, tvrdi Mandić.

On je pojasnio da je DF politički savez koji objedinjava Crnu Goru i u Skupštini Crne Gore predstavlja osnovnu ideologiju koju je uspostavio, “a to je osnova srpsko-crnogorskog pomirenja”.

“Neko u našem pravoslavnom biću, i to oni koji su predstavljali manjinu, pokušao je da se političkim dilovima sa predstavnicima nacionalnih manjina obračuna sa svojim rođacima koji su pravoslavna većina u Crnoj Gori”, naglasio je Mandić i dodao da to nije dobar put.

Lider Demokratskog fronta inače poznat je kao žestoki kritičar članstva Crne Gore u NATO savezu.  Mandić je prošle godine pozvao na svojevrsnu uzbunu i pozvao na proteste sve one koji su Crnoj Gori protiv NATO-a.

Sa zajedničkih protesta protiv vlasti u CG Mandića, BDZ i drugih opozicionih stranaka