Pijani Rožajac napravio karambol u Ulcinju

0
617
Foto: Podgorički vremeplov

Rožajac Mirzet Murić (26) napravio je karambol u srijedu oko 15 časova, kada je upravljajući pod dejstvom alkohola u ulici koja vodi od bivšeg hotela Galeb do Albatrosa, uspio da ošteti četiri putnička vozila i pritom udari i u motocikl kojim je upravljao maloljetni K. K. iz Ulcinja.

On je potom pokušao da pobjegne iz vozila, ali ga je policija ubrzo uhapsila. Alkotestiranjem je Rožajcu, koji ima srbijansko državljanstvo, konstatovana koncentracija alkohola u krvi od 2,33.

Mladić koji je upravljao motorom “kymco” registarskih oznaka “UL AS 61”, prošao je sa lakšim tjelesnim povredama, a policija je protiv Murića podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja. On je juče na saslušanju u ulcinjskom tužilaštvu priznao djelo i izrazio žaljenje, nakon čega je u daljem postupku pušten da se brani sa slobode. To je “Vijestima” potvrdio Murićev advokat Arben Hodžić.

Kako saznajemo, do nezgode je došlo nakon što je Murić upravljajući “glofom 7” registarskih oznaka “HIM567”, koji je u vlasništvu njegovog rođaka, izgubio kontrolu nad vozilom kod plaže “Aqvarius” i prešao na lijevu kolovoznu traku udarivši u parkirani “pasat”, koji se od siline udara zalijepio u susjedni “mercedes”.

Murić je uprkos tome nastavio kretanje, pa je kod plaže Ibiza opet prešao na suprotnu kolovoznu traku gdje je došlo do kontakta sa povrijeđenim mladićem i još jednim “pasatom”. Rožajac se ni tu nije zaustavio pa je kod naredne plaže Sapore Di Mare udario u parkrianu “hondu”, za čijim upravljačem je bio Neil Ibroči koji je prošao bez ozljeda. Kada je došao da parkinga Albatrosa, izjurio je iz auta…

Murić je na salušanju kazao da se ne sjeća koliko je popio votke.

Priznao je i da je pobjegao iz auta jer je bio u panici. Kazao je da je intenzivno pio od 11 do 15 časova, pošto je na odmoru i obećao da mu se ovako nešto više nikada neće dogoditi.

Izvor: Vijesti.me