Podgorica / Uhapšena glavna urednica portala FOS media

0
310
Foto: Standard.co.me

Glavna i odgovorna urednica FOS Media portala, Anđela Đikanović, saslušana je sinoć u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 72 sata.

Podsjetimo, policija je ranije danas uhapsila Đikanović zbog sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Advokat Miloš Vuksanović je nakon saslušanja novinarima kazao da će podnijeti žalbu sudiji za istragu na rješenje tužiteljke Ane Kalezić.

Vuksanović je rekao je da je Đikanovićeva negirala krivično djelo i da je tokom saslušanja kazala “da je informaciju dobila iz vrlo kredibilnog izvora”.

“Bez presedana je po mom mišljenju da jedan novinar procesiran zbog objavljenog teksta, posebno imajući u vidu da ista pred tužiocem kazala da je na osnovu vrlo kredibilnog izvora iz diplomatskih krugova objavila taj tekst. A naročito imajući u vidu da u radnjama novinarke Đikanović ne postoji ni jedan element krivičnog djela koje joj se stavlja na teret”, dodao je Vuksanović.

Policija je u ranijem saopštenju navela da je “A.Đ. je kao glavna i odgovorna urednica portala “FOS media”, te i kao autor teksta koji je danas objavljen na ovom portalu pod naslovom “FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan” u kojem se navodi da će “oko 250 pripadnika ROSU – specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sjutra”, izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija”.

Kako su kazali, sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama Đikanović stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu.

“Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa”, dodaju iz policije.

Izvor: FOS Media