Prijetio novinaru putem Facebooka: Uhapšen brat ulcinjskog imama:

0
225

Samir Selović iz Vladimira kod Ulcinja, uhapšen je juče, nakon što je novinaru “Vijesti” prijetio batinama i objašnjavao mu kako da radi svoj posao.

Tu informaciju “Vijestima” je jučer potvrdio i osnovni državni tužilac u Ulcinju Faruk Resulbegović, navodeći da je ta osoba lišena slobode oko 12 časova.

Tužilac je pojasnio da se Selović tereti da je počinio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti.

“Vijestima” je juče oko 14 časova rečeno da Resulbegović nije saslušao uhapšenog, ali da će to svakako učiniti u zakonskom roku od 24 sata.

Selović je brat imama Jetmira Selovića.

Prijetnje putem društvene mreže Facebook uslijedile su jer je Selović bio nezadovoljan načinom izvještavanja o događaju u Šasu, gdje je u nedjelju služena liturgija povodom Ivanjdana, na platou ispod Crkve Svetog Jovana kod Vladimira.

“Samire imenjače, bilo bi dobro da malo bolje napišeš naslov za ‘Vijesti’, nemoj da pokažeš javno licemjerstvo… Budi pristojan novinar kako treba, a ne lažan, da bi nekome legao za srce. Da ne bude od mještana da dobijaš batine sljedeći put, pa da zapamtiš Šas za sva vremena”, napisao je, pored ostalog, na Facebooku imamov brat.

Jetmir Selović nije želio da komentariše ponašanje brata, ali je u kratkom razgovoru kazao da svako od njih ima svoju kuću.

Novinar Adrović rekao je jučer da nije prijatno kada prijeti neko koga nikada nije sreo, ni upoznao.

“Osjećaj nelagode je veći ako prijetnje dolaze sa društvenih mreža. Ono što se u prijetećem tekstu na FB–u može primijetiti, jeste da problem osobe koja je uputila prijetnje nisu ni Samir Adrović, ni Vijesti, niti naslov izvještaja sa liturgije. Problem je događaj u Svaču i ja tu ne mogu pomoći, jer me obavezuje kodeks. Unespokojava i stvara osjećaj ugroženosti, to što su prijetnje iznijete u ime jedne cijele zajednice, koja se nije ogradila od njih”, kazao je jučer Adrović.

Izvor: Vijesti.me