U Crnoj Gori još 13 zaraženih

0
280
Foto: EPA-EFE

U Crnoj Gori je u petak potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom,saopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje dok na račun za pomoć u borbi protiv koronavirusa pristižu donacije, među kojima i one zatvorenika najpoznatijeg crnogorskog zatvora.

Otkad je potvrđen prvi slučaj zaraze novim koronavirusom u Crnoj Gori prije deset dana, zaražene su ukupno 82 osobe, a najviše ih je u općini Tuzi koja ima manje od 15 tisuća stanovnika.

“U Tuzima je zabilježen 31 slučaj, Podgorici 27, Baru i Andrijevici šest, Herceg Novom i Budvi četiri, Ulcinju tri i u Danilovgradu jedan”, priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore uz podatak da je jučer testirano 75 osoba.

Opština Tuzi u karantinu/Foto: vijesti.me

Među potvrđenim slučajevima je i ljekar iz Opšte bolnice Bar, a nekoliko njegovih kolega je u karanteni. U izolaciji su od ranije zdravstveni radnici zaposleni u Domu zdravlja u Andrijevici i Herceg Novom, a od danas i dio medicinskog osoblja u Baru.

“Skupini liječnika i zdravstvenih radnika Opće bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije jer su bili u kontaktu sa osobama inficiranim koronavirusom. Građani ne trebaju brinuti, Urgentni centar i bolnica Bar nastavljaju raditi punim kapacitetom”, stoji u saopćenju.

Izvor: FENA