BRUTALNO PRETUČEN TAKSISTA U PRIBOJU: Porodica nije mogla da ga prepozna!

0
479
Foto: Privatna arhiva

Žarko Sparić (65), taksista iz Priboja, zbrinut je u subotu ujutru u užičkoj Opštoj bolnici zbog povreda koje je zadobio u noći između petka i subote kada su ga, kako je prijavio policiji, u Priboju napala i teško pretukla dvojica klijenata.

U užičkoj bolnici rečeno nam je da je pacijent u ovu ustanovu primljen sa teškim telesnim povredama u predjelu glave.

Prema riječima Žarkovog sina Milanka, njegov otac te noći je na taksi stajalištu u starom dijelu Priboja, na mjesto suvozača primio jednog mladića kako bi ga odvezao do novog dijela grada, a zatim su u kola, na zadnje sjedište, ušla još dvojica ljudi, kako se ispostavilo, dvojica braće iz Priboja, koji su također tražili da ih Žarko poveze do Novog Priboja.

“Jedan od te dvojice ljudi, koga moj otac poznaje tražio je da ga odveze ka naselju Luke, pa je pokušao i da objasni gde mu je kuća. Tada mu je moj otac rekao da zna gde treba da vozi i gdje je kuća, jer tamo često vozi njegovu kćerku. Tada se u razgovor uključio i drugi brat riječima “šta ti ima da spominješ njegovu kćerku, znaš li ti ko sam ja”, kaže Milanko Sparić.

Foto: Privatna arhiva

Tada je, kako je Žarko ispričao sinu, jedan od dvojice braće, tokom vožnje, počeo sa zadnjeg sjedišta da udara taksistu rukama u glavu, a onda mu se, kaže Milanko, pridružio i drugi brat.

“Mladić koji je sjedeo na mjestu suvozača počeo je, kako mi je ispričao otac, da viče “prestanite da ga udarate, izginućemo”, ali su oni nastavili da udaraju mog oca… Onda su uspjeli da podignu ručnu, pa su na jednom proširenju mog oca izbacili iz kola i nastavili da ga tuku i šutiraju na ulici”, priča Milanko.

U međuvremenu, mladić koji je sjedeo na mjestu suvozača udaljio se od taksi vozila, a Žarko je ostao onesvešćen da leži na ulici.

“Kasnije se moj otac osvestio, krenuo je u bolnicu, pozvao je moju majku i sestru. U bolnici nisu mogli da ga prepoznaju koliko mu je lice bilo izboličeno. Otac mi je ispričao da se u bolnici ubrzo pojavio i jedan od braće koji su ga tukli i da je imao zavoj na glavi”, priča Milanko, dodajući da njegov otac nikoga nije udario te večri.

Foto: Privatna arhiva

Jedan od braće primljen je te večeri na liječenje u pribojsku bolnicu, dok je drugi brat priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

U međuvremenu to lice je pušteno na slobodu pošto je Osnovni sud u Priboju odbio zahtjev da mu se odredi pritvor. Drugi osumnjičeni i dalje je u bolnici. Na teret im se stavlja krivično djelo teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu.

Porodica moli mladića koji je te večeri sjedeo na prednjem sjedištu da se javi radi svjedočenja.

Izvor: Kurir