Crna Gora: Dvojica muškaraca uhapšeni zbog trgovine ljudima

0
405
Foto: Mondo

U iznajmljenom stanu u Baru pronađene četiri žene koje su platile 1.000 eura za ilegalni prelazak granice sa Hrvatskom.

Službenici crnogorske policije uhapsili su u Baru dvije osobe osumnjičene za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopćeno je iz Uprave policije, javlja Anadolu Agency.

Policijski službenici su u iznajmljenom stanu na području Bara pronašli četiri strane državljanke, za koje se sumnja da su dovedene u zabludu i prevarene od dvije nepoznate osobe.

Sumnja se da su oštećene u zamjenu za ilegalni prelaz državne granice platile nepoznatim osobama hiljadu eura.

Iz Uprave policije su kazali da su kriminalističkom obradom i intenzivnim radom policijskih službenika identifikovani i uhapšeni N. R. (22) iz Kameruna i S. R. (41) iz Bara, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni su, sumnja se, to krivično djelo počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru sa oštećenim osobama, iz koristoljublja im obećali prelaz državne granice za hiljadu eura, kako bi oštećene stigle u države Evropske unije ilegalnim putem.

”Osumnjičeni su, sumnja se, organizovali njihov prevoz od Bara do granice sa Hrvatskom, gdje su angažovali i treću, za sada nepoznatu osobu na čijoj identifikaciji se radi, a koja ih je ostavila u blizini granice i udaljila se u nepoznatom pravcu ” saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se osumnjičeni uhapse.