Dileru iz Novog Pazar devet godina i pet mjeseci zatvora

0
296
Foto: Tanjug

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Nihada Đ. (58) iz ovog grada na devet godina i pet mjeseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, saznaje radio Sto plus.

Portparol Višeg tužilaštva Asmir Mehović kazao je da je to jedinstvena kazna zatvora za optuženog, koji je u januaru 2019. godine zaključio sporazum sa tim tužilaštvom na osnovu kojeg je pravnosnažno osuđen na 4,5 godine zatvora.

“On je tada osuđen jer je u dužem vremenskom periodu držao i prodavao heroin, a prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla preko 50 grama te droge. Desetak dana nakon sporazuma, dok je čekao na upućivanje na izdržavanje kazne, je ponovo uhapšen, a policija je tada kod njega pronašla oko 196 grama heroina”, rekao je Mehović.

Viši sud ga je zbog toga osudio na pet godina zatvora, a uzimajući u obzir i presudu na osnovu ranije zaključenog sporazuma, izrečena mu je jedinstvena kazna od devet godina i pet meseci zatvora.

“U pitanju je prvostepena, nepravnosnažna presuda i osuđeni ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu”, izjavio je Mehović.

Nihada, zajedno sa Zvezdanom J. (23), novopazarska policija uhapsila je 29. januara prošle godine, a prilikom pretresa je kod njih pronađeno blizu 60 grama heroina i dva grama ekstazija.

Oboje su dva dana kasnije sa Višim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela, kojim je Nihad osuđen na 4,5 godine zatvora, a Zvezdana na tri.

Dok je čekao na odlazak na izdržavanje kazne, policija ga je uhapsila 12. februara prošle godine, a tada je kod njega pronađeno blizu 200 grama heroina.

Izvor: Radiostoplus.com